Drie redenen om te starten met een HR-systeem

Toekomstbestendig, snelle implementatie en betrokkenheid.
14 september 2020

Waarom zou je iets veranderen in je HR-administratie? Het gaat toch best goed? We weten dat de meeste organisaties niet staan te springen om hun werkwijzen te veranderen. Het brengt onzekerheid en onvoorspelbaarheid met zich mee. Ook moet je alle medewerkers mee krijgen in de verandering. Waarom zou je dan toch kiezen voor de overstap naar een online HR-systeem? 

1. Klaar voor de toekomst

Om toekomstbestendig te blijven zijn veranderingen in je organisatie noodzakelijk en moet je op het juiste moment doorpakken. Daarom biedt Humanwave een innovatief HR-systeem dat past bij het nu én de toekomst. Onze software is altijd up-to-date met de actuele wet- en regelgeving. Daarnaast denken en groeien we met je mee. Je kunt bijvoorbeeld ook jouw salarisadministratie aan ons uitbesteden en onze arbeidsjuristen staan altijd voor je klaar om je te voorzien van de juiste informatie en advies.

2. Eenvoudige implementatie

Als je kiest voor een online HR-systeem weet je zeker dat je snel up and running bent! We begrijpen dat je als mkb-ondernemer geen zin hebt in een lang en duur implementatietraject. De overstap naar een HR-systeem geeft de zekerheid dat je met een minimale impact op de organisatie zoveel mogelijk resultaat krijgt. Na een complete opstart kun je direct met de software aan de slag. Wij denken elke stap van het overstaptraject met je mee en je kunt bij vragen altijd terugvallen op onze kennisbank en Support Professionals. Dus geen gedoe, maar plug-and-play!

3. Geen weerstand, maar betrokkenheid

Een verandering in de HR-administratie heeft effect op het gehele bedrijf en betreft alle medewerkers. Zoals we weten roept een verandering vaak weerstand op. Dit weerhoudt ondernemers er vaak van om veranderingen daadwerkelijke door te voeren. “Laat maar zitten, het komt wel op een ander moment”, wordt er ook wel gedacht. Maar, dit is niet altijd even verstandig. Het zorgt ervoor dat je niet optimaal kunt groeien en dat je blijft hangen in onnodige fouten en kosten die voorkomen kunnen worden. Bij de overstap naar HR-systeem is het juist eenvoudig om de medewerkers actief te betrekken bij de verandering via de Medewerker app! Door het gebruik hiervan zien medewerkers direct de opbrengst die de over stap naar een HR-systeem hun brengt.

Kortom, de keuze voor een HR-systeem is echt een keuze van deze tijd. Je bent hiermee voorbereid op de toekomst, stapt eenvoudig over en optimaliseert de samenwerking met je medewerkers. Humanwave is compleet, eenvoudig, simpel in gebruik én vooral leuk om mee te werken. Zowel voor ondernemers, als voor de medewerkers.