BrightPensioen en Humanwave gaan samenwerken

We waren al klant bij elkaar, maar gaan nu ook samenwerken.
16 juli 2021

BrightPensioen en Humanwave waren al klant bij elkaar, maar gaan nu ook samenwerken. BrightPensioen werkt sinds de start in 2015 met de HR-software van Humanwave. Sinds vorig jaar is Humanwave op haar beurt ook klant van BrightPensioen geworden. Medewerkers van het bedrijf bouwen via BrightPensioen een potje voor later op. Met dezelfde doelgroep, mkb-bedrijven tot 250 personen, gaan de bedrijven nu samenwerken.

Zodra een startend of mkb-bedrijf meer mensen in dienst neemt, ontstaat al snel de behoefte aan HR-software. Urenregistratie, salarisadministratie, verlof- en verzuimregistratie en zo verder.

Sjaak Zonneveld, directeur BrightPensioen: “Wij waren er snel bij. Al direct vanaf het moment dat we live gingen in 2015, werken wij voor onze personeelsadministratie met Humanwave. Declaraties, verlofregistratie, de salarissen. Het bleek een goede zet, scheelt ons een hoop tijd en geeft veel gemak.”

Joan Bassa, directeur Humanwave: “Wij hebben nu dus iets geregeld bij BrightPensioen voor de mensen die bij ons werken en die een eigen pensioenpot willen opbouwen. Veel mkb-bedrijven willen dat, maar stellen het uit omdat ze denken dat het ingewikkeld is. Maar dat is het niet.”

Beide bedrijven wijzen klanten die behoefte hebben aan HR-software dan wel een moderne oplossing voor het opbouwen van pensioen voor werknemers op elkaars diensten. Het levert klanten niet alleen toegevoegde waarde maar ook korting op. Klanten van BrightPensioen die ervoor kiezen Humanwave te gaan gebruiken, krijgen een gratis consult ter waarde van € 435,-. Klanten van Humanwave die pensioen via BrightPensioen willen regelen, krijgen het lidmaatschap van twee personen een jaar gratis (een korting t.w.v. € 360,-).

Werknemer zelf aan het stuur
Bij BrightPensioen bouwt een medewerker individueel aanvullend pensioen – lijfrente – op in de derde pijler. Het verschil met pensioen in de tweede pijler zit ‘m vooral in de flexibiliteit en verantwoordelijkheid. De medewerker zit zelf aan het stuur van zijn pensioenrekening en beheert deze online. De werkgever geeft eventueel een toelage op het salaris, maar dat is niet verplicht. Maandelijks incasseert BrightPensioen de inleg en belegt deze tegen kostprijs. De medewerker ontvangt het fiscale voordeel terug van de Belastingdienst.

Dit artikel verscheen als eerste op de website van Het Ondernemersbelang.

Humanwave is altijd op zoek naar nieuwe partners. Heb je interesse en wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met Joan Bassa via joan@humanwave.nl of bel naar 085 401 51 50.