De 5 grootste HR verbeterpunten

Op regelmatige basis doen wij onderzoek op het gebied van HR- & Salariszaken.  Zo hebben wij ondernemers gevraagd naar de 5 grootste verbeterpunten op het gebied van de personeelsadministratie/HR. Zijn de aangegeven verbeterpunten ook herkenbaar voor jou?   1. Verminderen van de administratieve last Het grootste verbeterpunt voor het MKB is het verminderen van de administratieve last […]
12 april 2018

Op regelmatige basis doen wij onderzoek op het gebied van HR- & Salariszaken. 

Zo hebben wij ondernemers gevraagd naar de 5 grootste verbeterpunten op het gebied van de personeelsadministratie/HR. Zijn de aangegeven verbeterpunten ook herkenbaar voor jou?

 

1. Verminderen van de administratieve last

humanwave_schema

Het grootste verbeterpunt voor het MKB is het verminderen van de administratieve last op het gebied van de personeelsadministratie. De personeelsadministratie is bewerkelijk. Niet alleen ingegeven door continue veranderende wetgeving maar ook door de flexibilisering van arbeid. Wanneer deze processen geautomatiseerd worden met behulp vanmoderne en toegankelijke HR Software heeft de ondernemer meer grip, meer inzicht en zal de werkdruk afnemen.

 

2. Verlagen van de foutenkans

Het verlagen van de foutenkans staat fier op de tweede plaats. Waar mensen werken worden fouten gemaakt, iedere dag opnieuw. Wij zien nog steeds dat veel ondernemers met betrekking tot de personeelsadministratie kiezen voor Excel. Er is een Excel sheet voor de contracten, het verlof, verzuim, wie er een sleutel van de zaak heeft, voor verjaardagen enzovoort. Vaak ontbreekt het totaaloverzicht en zijn de data in de sheets niet up to date.

3. Maken van managementrapportages

Het beschikbaar maken van managementrapportages. Ondernemers spreken de behoefte uit dat ze willen weten hoe het zit met het openstaande verlof, wie er wanneer op vakantie is en hoe het nu precies zit met het ziekteverzuim en wat personeel nu echt kost. Tijdens een overleg worden de Excel sheets erbij gehaald maar omdat nog niet alle data verwerkt is,  kijken we niet naar actuele informatie. Jammer en zonde van de tijd om hier verder aandacht aan te geven. Hier kan je als ondernemer niet op sturen.

4. Verminderen van de papierstroom

Het verminderen van de papierstroom werd ook als een belangrijk verbeterpunt aangegeven. Met online HR Software is het mogelijk om 100% digitaal te werken. Alle relevante informatie van medewerkers en organisatie(s) moeten eenvoudig geupload kunnen worden. Zo heb je alle informatie van de medewerkers bij elkaar en kan er afscheid genomen worden van de papieren dossiers. Belangrijk in deze is om je goed bewust te zijn van bewaartermijnen.

5. Samenwerken met de mensen

ESS App

Beter samenwerken met de mensen werd als laatste punt genoemd. Juist met het noemen van dit punt kunnen ondernemers samen met de medewerkers grote stappen vooruit maken. Door het inzetten van Employee Self Service (ESS), of anders gezegd een App voor de medewerkers op de mobiele telefoon, ga je op een andere, meer open, manier samenwerken met de medewerkers. De medewerkers gaan actief meedoen door zelf verlof en verzuim te registreren. Door de medewerkers inzicht te geven in de personeelsdossiers pak je als ondernemer extra winst op alle eerder genoemde verbeterpunten. Wij spreken dan over een dubbele winst, hoe mooi is dat.

 

Mogen wij je overtuigen om door middel van een online webinar van humanwave je te laten zien dat alle genoemde verbeterpunten in één keer eenvoudig kunnen worden opgepakt?

Wij helpen je graag met het managen van arbeid. Neem een kijkje op onze website, bel 085 401 5150 of mail ons.