Hoe zorg je ervoor dat je blijvend groeit door feedback van anderen en hoe je feedback aan anderen op zo’n manier geeft dat de ander er blijvend door groeit. Belangrijk hierbij is dat iemand kan en wil veranderen. Neem wat dat betreft niet van te voren aan dat iemand iets wel of niet zal kunnen. Bespreek dit met de ander. 

Belang van feedback

Wat er vaak gebeurt bij feedback geven is dat het gedrag van de ander emoties bij je heeft opgeroepen en dat die emotie op de voorgrond treedt. Als je tijdig feedback geeft en er is wederzijdse bereidheid tot een gesprek over elkaars gedrag en ervaringen, dan is de kans groter dat jij en de ander ook echt iets gaan doen met wat er gecommuniceerd is. 

Structurele feedback

Als je er als team in een organisatie voor wilt zorgen dat spanningen niet te hoog oplopen, kun je ervoor kiezen om deze feedbackmomenten structureel te laten terugkeren, bijvoorbeeld in een maandelijkse vergadering, of op een vast moment van je dienst. Zorg er ook voor dat je de feedback voor jezelf opschrijft en op een vindbare manier opslaat. Dat zorgt er niet alleen voor dat je het later weer terug kunt vinden. Door gelijk motorisch iets te doen met de feedback die je gekregen hebt, onthoud je de feedback ook beter.

Feedback is een cadeautje

Als iemand iets vindt van jouw gedrag, dan kan die ander ervoor kiezen om daar iets van te zeggen. Als de ander ervoor kiest om dat te doen, weet je wat die ander van jouw gedrag vindt. Je kunt je voordeel doen met die feedback, of die nu positief, negatief of neutraal bedoeld is. Als niemand je feedback geeft, krijg je geen informatie over hoe anderen jouw gedrag beleven en kun je jezelf niet verbeteren.  

LSD & Nivea

Om erachter te komen wat de ander bedoelt met verbale feedback is het belangrijk om zonder oordeel te Luisteren naar wat de ander zegt, dit in je eigen woorden Samen te vatten en Door te vragen als iets je niet duidelijk is (LSD). Bij non-verbale communicatie is het belangrijk om Niet in te vullen voor een ander (NIVEA). Door de ander te vragen wat er met de non-verbale communicatie bedoeld wordt (pas hierbij weer LSD toe), kun je dit voor jezelf helder krijgen. Dit is een manier om feedback te vragen. Als het gedrag van de ander grotendeels door jou veroorzaakt wordt, dan weet je dat. Als dat niet zo is, dan weet je dat ook. Het kan zijn dat de ander zich zelf niet bewust is van het gedrag. Dan kun je in ieder geval laten weten welk gevoel het gedrag bij jou oproept. Doe dit zonder een oordeel uit te spreken over het gedrag van de ander. 

 

Dit artikel is geschreven door Antropologica, in samenwerking met Humanwave.

Lees ook de andere artikelen van Antropologica: