De AVG-wetgeving is nadrukkelijk van toepassing op de data van jouw werknemers. In de ontwikkeling van onze HR- en salarissoftware houden wij standaard rekening met de privacy. Hierdoor is de privacy ‘by design’ gewaarborgd (dit betekent: gegevensbescherming door ontwerp). Daarnaast helpt Humanwave jouw organisatie om aan de actuele AVG-wetgeving te voldoen en daarmee aanzienlijke boetes te voorkomen. 

AVG-wetgeving

Binnen de gehele Europese Unie is sinds 25 mei 2018 de privacywet General Data Protection Regulation (GDPR) van toepassing zijn. In Nederland en België is deze wet bekend als de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze wetgeving, die in 2016 in werking is getreden, is er om ons vertrouwen te geven dat er alles aan gedaan wordt zodat onze gegevens niet zomaar gebruikt kunnen worden door anderen.

Algemene voorwaarden & privacyverklaring

Humanwave neemt privacy en privacywetgeving zeer serieus. Vandaar dat zowel in onze Algemene Voorwaarden als Privacyverklaring aangeven wordt hoe wij omgaan met privacy, welke beveiligingsmaatregelen (organisatorisch en technisch) wij hebben genomen en welke verplichtingen wij opleggen aan derden die betrokken zijn bij de verwerking van persoonsgegevens.

AVG in Humanwave

  • Door middel van rollen en rechten kunnen medewerkers bij het openen van hun account in Humanwave slechts minimale persoonlijke gegevens zien van collega’s. Het maximaal tonen van persoonsgegevens is alleen mogelijk voor degenen die hiervoor verantwoordelijk zijn in de organisatie.
  • In Humanwave wordt bijgehouden wie persoonlijke gegevens bekijkt en verwerkt zodat hier later naar teruggekeken kan worden.
  • Gegevens die niet verwijderd kunnen worden van een persoon die vergeten wil worden, zullen anoniem gemaakt worden. bijvoorbeeld: Janneke Pietersen wordt JP met geboortedatum 00-00-0000. Bij het anonimiseren zullen wij zoveel mogelijk gegevens zoals documenten, activiteiten,  jaaropgaven en foto’s verwijderen.
  • Via de Humanwave medewerkers-app heeft het personeel 24/7 toegang tot eigen gegevens. Alles staat online en is digitaal.

Lees ook: