Het nieuwe jaar komt dichterbij. Om je te helpen met een goede voorbereiding van de jaaraflsuiting hebben wij vijf eindejaarstips voor je verzameld.

1. Stimuleer medewerkers verlof op te nemen

De jaarwisseling komt eraan en na maanden van thuiswerken of misschien wel minder werken, kan het zijn dat de medewerkers nog veel verlofdagen hebben openstaan. Natuurlijk wil je voorkomen dat de medewerkers begin 2022 een stuwmeer aan verlof hebben. Stimuleer de medewerkers daarom om nog wat extra vrije dagen op te nemen nu 2021 bijna ten einde loopt. Maar let wel op; een vakantie zomaar verplichten mag niet.

Wil je weten wat je kunt doen wanneer er hoge verlofsaldo’s zijn? Lees dan hier verder.

2. WKR: De vrije ruimte optimaal benutten

We kunnen het niet goed genoeg benadrukken, benut je vrije ruimte nu nog optimaal. De vrije ruimte in de werkkostenregeling (WKR) gaat namelijk naar beneden in 2022 omdat deze dit jaar tijdelijk verhoogd als één van de coronamaatregelen. Hierdoor heb je juist nu nog de mogelijkheid om de medewerkers onbelast vergoedingen te verstrekken. Gebruik de verruiming om iets leuks te doen voor de werknemers, denk aan Sinterklaas of een extraatje met de Kerst.

Uiteraard kun je ook bekijken of er kosten zijn in 2022, die je dit jaar al kunt betalen. Andersom kan ook; wanneer de vrije ruimte van 2021 al volledig benut is, en je verwacht volgend jaar deze niet volledig nodig te hebben, kun je bijvoorbeeld een bonus pas in 2022 uitkeren. Controleer wel goed of dit mag volgens de contractuele afspraken.

3. Personeelsdossiers opschonen

Het begin van het nieuwe jaar is een mooi moment om de gegevens van de personeelsdossiers van (ex-)werknemers op te schonen. Deze mogen namelijk volgens de AVG niet langer bewaard blijven dan noodzakelijk. Voor een aantal van deze gegevens is een wettelijke bewaartermijn bepaald:

  • 7 jaar voor de basisgegevens uit de loonadministratie
  • 5 jaar voor de loonbelastingverklaringen, identiteitsbewijs, en tewerkstellingvergunning
  • 2 jaar voor de arbeidsovereenkomsten, beoordelingsverslagen en overige correspondentie.

Lees hier meer over de Bewaartermijnen van de AVG

4. Webinar | HR & Salaris veranderingen 2022

Wil jij in 1 keer klaar zijn voor 2022? Om je tijd te besparen hebben wij de wijzigingen van 2022 op het gebied van HR & salaris voor je in kaart gebracht en informeren we je hierover in een webinar van ruim een half uur. Want als HR of Salaris verantwoordelijke is het van belang om altijd goed op de hoogte te zijn van de actuele wet-en regelgeving.

Wij nodigen je van harte uit om het webinar HR & Salaris veranderingen van 2022 bij te wonen. Schrijf je hier in

Humanwave zorgt ervoor dat HR als een feestje voelt!

5. White paper | HR & Salaris veranderingen 2022

Lees je liever alles even rustig door? Via info@humanwave.nl kun je de white paper met alle HR & Salaris veranderingen van 2022 opvragen.