, ,

Hoe eenvoudig belasting terug krijgen?

Doe belastingaangifte, het invullen van je belastingaangifte lijkt moeilijker dan het is.
13 maart 2023

Het kan voor een aantal medewerkers binnen jouw organisatie heel goed uitpakken om Belastingaangifte te doen voor 1 mei 2023. Dit kan vooral bij jongeren van toepassing zijn en medewerkers die meer of minder zijn gaan werken.

Op een moment dat een medewerker extra belasting moet betalen dan krijgt deze automatisch bericht. Echter op het moment dat deze geld terug krijgt van de fiscus blijft het oorverdovend stil. Dan is het verstandig om belastingaangifte doen. Vanaf 16 euro teruggave wordt dit betaald. Indien het gaat om schoolverlaters gaat die in de loop van het jaar zijn gaan werken, kan het om enkele honderden euro’s gaan. Dit komt omdat de belasting sec per maand wordt berekend.

Een medewerker hoeft pas vanaf 49 euro bij te betalen.

De snelste manier om te zien of de werknemer nog belasting terugkrijgt of moet betalen, is door het invullen van de aangifte.

Doet de werknemer aangifte voor 15 april 2023, dan garandeert de Belastingdienst teruggave voor 1 juli 2023.

Wij adviseren je van harte deze post te delen met de medewerkers via de Berichten functionaliteit in Humanwave. Jongeren die vorig jaar bij je hebben gewerkt kun je een mail sturen. Mooi voorbeeld van goed werkgeverschap.