Berekenen

Binnen het domein van HR zijn er talloze regels en wetten van toepassing, vooral bij het bepalen van vergoedingen voor werknemers, zoals vakantiedagen en ontslagvergoedingen. Als organisatie wordt er van je verwacht dat je een grondig begrip hebt van deze HR-wetgeving en dat je vergoedingen op een correcte manier berekent, om fouten te vermijden.

Hoewel een deel van dit proces geautomatiseerd kan worden met behulp van onze software, is het essentieel om de berekeningsmethoden te begrijpen voor een nauwkeurige strategie en visie op deze processen. Desondanks blijft er altijd een menselijke factor die niet volledig te automatiseren is.

Humanwave 5 HR-Adviseur 5 Berekenen

Belangrijke berekeningen

Vakantiedagen uitbetalen

Lees verder

Ontslagvergoeding

Lees verder

Vakantiegeld berekenen

Lees verder

veelgestelde vragen

Berekeningen van HR-zaken

U

5 REDENEN OM ZORGVULDIG OM TE GAAN MET HET BEREKENEN VAN HR-ZAKEN

Naleving van wet- en regelgeving: Het correct berekenen van HR-zaken zoals salaris, vakantiedagen en ontslagvergoedingen is essentieel om te voldoen aan wettelijke voorschriften en arbeidswetten.

Niet-naleving kan leiden tot juridische geschillen en boetes, wat schadelijk kan zijn voor het bedrijf.

Medewerkerstevredenheid en retentie: Juiste berekeningen dragen bij aan het vertrouwen van medewerkers in het bedrijf. Dit bevordert de tevredenheid en loyaliteit, wat op zijn beurt de retentie van talent verhoogt. Te late of onjuiste betalingen kunnen leiden tot ontevredenheid en zelfs vertrek van waardevolle werknemers.

Efficiëntie en productiviteit: Een goed doordacht HR-beleid en nauwkeurige berekeningen verminderen administratieve rompslomp en zorgen voor een efficiëntere werking van de organisatie. Dit stelt medewerkers in staat zich te concentreren op hun taken en verhoogt de algehele productiviteit.

Financiële gezondheid van het bedrijf: Fouten in berekeningen kunnen financiële risico’s met zich meebrengen, zoals te hoge uitgaven aan salarissen of onvoorziene kosten door onjuiste compensatie bij ontslag. Het nauwkeurig beheren van HR-zaken draagt bij aan de financiële stabiliteit en groei van het bedrijf.

Reputatie en concurrentievoordeel: Een goed functionerende HR-afdeling die zorgt voor nauwkeurige berekeningen en professionele ondersteuning draagt bij aan een positieve bedrijfsreputatie. Dit kan het bedrijf onderscheiden als werkgever van keuze en een concurrentievoordeel bieden bij het aantrekken van talent.

WAT ZIJN DE ONDERWERPEN WAAR EEN ADDITIONELE BEREKENING VOOR NODIG IS

Automatiseer een deel van je HR-taken met geavanceerde HR- en Salarisadministratie software van Humanwave voor maximale efficiëntie. Maar onthoud, menselijke interactie blijft essentieel voor complexe zaken zoals conflictbemiddeling en het bepalen van de ontslagvergoeding. Met ons systeem blijf je flexibel, voldoe je aan veranderende wet- en regelgeving en behoud je de unieke cultuur van jouw bedrijf. Bereik de perfecte balans tussen technologie en menselijke betrokkenheid voor effectief HR-management.

De onderdelen welke extra aandacht behoeven voor de menselijke maat zijn:

 • Ontslagvergoeding
 • Arbeidskorting
 • Bruto naar netto calculator
 • Sv-loon
 • Salarischeck
 • Bijtelling
 • Vakantiegeld
 • Parttime salaris
 • Maandsalaris
 • Jaarsalaris
 • Uurloon
 • Vakantiedagen uitbetalen
 • Kilometervergoeding
 • Reiskostenvergoeding

  Sommige processen kun je automatisch verwerken in de HR- en Salarisadministratie software, alleen dienen daar wel de regels van de werkgever zoals deze in de arbeidscontracten staan verwerkt te worden. Denk aan het tarief voor de kilometervergoeding. Humwanwave kan je altijd helpen om deze berekeningen uit te voeren. 

Humanwave, jouw HR-adviseur

Wij delen onze HR-kennis

Naast het automatiseren van je HR-processen is het belangrijk om te begrijpen hoe je bepaalde berekeningen maakt en omgaat met de regels bij het opstellen van bijv. een arbeidsovereenkomst. Maar ook: Hoe ga je bijvoorbeeld om met vakantiegeld? En is er een verzuimbeleid? Over alle belangrijke personeelszaken heeft Humanwave kennis en deze delen we graag met je zodat je ook daadwerkelijk een gedegen personeelsadministratie kan uitvoeren. Met kloppende verloningen en loonstroken. Zo zijn jouw HR-zaken goed geregeld.

Lees meer over de volgende onderwerpen:

onze kennis voor jou

Bekijk hier de populairste HR-adviseur pagina’s

Verlof

Werknemers hebben recht op  verlof.Het is van belang dat je de regels omtrent verlof zorgvuldig toepast in jullie HR-beleid.

Lees meer  over de verschillende soorten verlof

Salaris

Het juist en tijdig uitkeren van de salarissen is een belangrijke activiteit binnen het bedrijf. Fouten liggen al snel op de loer.

Wij vertellen je meer over salaris

Verzuim

De kosten voor verzuim lopen al snel hoog op als het verzuimbeleid niet geregeld is. Onze verzuim- expert geeft advies over de aanpak van verzuim.

Krijg hier meer grip op verzuim

Wil je ondersteuning op frequente basis van onze HR-adviseurs?

meest gekozen producten

 Bekijk hier de populaire diensten

Salaris

administratie software

Regel zelf je salarisadministratie én HR op 1 plek en kijk hoe flexibel je bent.

Salaris

administratie
uitbesteden

Besteed jouw salarisadministratie uit aan Humanwave. Wij hebben de expertise en ervaring.

Lees meer over zorgeloos verlonen 

HR-

software

HR-processen zoals verlof en administratie zijn dankzij de software eenvoudig ingevoerd.

Lees hier meer over de hr-software