Wij zijn jouw HR-business partner

Omdat we bij Humanwave alle expertise op het gebied van HR (human resources) aanbieden, profileren wij ons als HR-business partner. Via onze diensten kun je direct hulp vragen aan onze juridische adviseurs, HR-adviseurs of salaris experts. Het aansluiten van onze software levert je daarnaast een grote tijdbesparing op, omdat je al deze expertise niet meer in eigen beheer hoeft te hebben.

Humanwave 5 HR-business partner

strategische inzet HR

HR-business partner voor het mkb

WAT IS EEN HR-BUSINESS PARTNER?

Een HR-business partner is een rol bedacht voor HR-guru David Ulrich werkzaam op de HR-afdeling. Hij bedacht 6 verschillende rollen om aan te geven dat HR niet alleen maar uitvoerend is. Hij wilde aangeven dat HR zoveel meer betreft, en bij Humanwave zijn we het daarmee eens. Naast het werven, onboarden en begeleiden van medewerkers zit er ook een strategische kant aan HR. Daarvoor heb je inzicht nodig: Wat kosten onze medewerkers? Wat zijn de kwaliteiten? Met onze rapportages in de software ben je in staat strategisch de juiste stappen te zetten. Zo hoef je al deze rollen niet toe te voegen aan je personeelsbestand. Alleen het aansluiten van de Humanwave diensten en producten is al voldoende! Met alle expertise in huis van HR- en salarisadministratie software tot experts zijn we je sparringpartner als het gaat over strategische- HR-systemen en vragen.

WAAROM ZIJN WE JOUW BUSINESS PARTNER?

Humanwave is op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van HR. We ondersteunen en vereenvoudigen je bedrijfsvoering. Omdat we al +15 jaar ervaring hebben begrijpen we de impact van veranderingen en hoe je deze het beste door vertaalt naar jouw medewerkers. Ook begrijpen we jou als ondernemer goed en zorgen we dat de HR-processen zo efficiënt mogelijk verlopen zodat er meer tijd is voor ondernemen en je medewerkers. We zijn een totaaloplossing op het gebied van HR. Onze betrouwbare HR-software met 24/7 klantenservice en ondersteunende expertise bij HR-vragen, zorgen ervoor dat je alles in huis hebt voor een professionele efficiënte HR-administratie.

onze expertise

Alle mogelijke expertises die Humanwave kan bieden

HR-software*

Al je HR-processen in een HR-systeem. En voor je medewerkers bereikbaar via een persoonlijke app (ESS).

Salaris administratie software

Al je salaris administratie in een software systeem. Dit is een uitbreiding op de HR-software.

HR-juristen

Informeren via onze website en ondersteunen in vragen over HR-wetgeving denk dan o.a. aan de WKR, AVG goed werkgeverschap.

HR-adviseurs

Informeren via onze website en ondersteunen in HR-vragen, zoals over verzuim of het opstellen van de arbeidsovereenkomsten.

Uitbesteden van de salaris administratie

Specialistische salaris experts voor het uitbesteden van je salaris administratie. Ze verwerken o.a. de mutaties en zetten de concept loonstroken klaar.

*Alleen HR-software is los te verkrijgen, alle andere producten en diensten dien je te combineren. Bekijk in onze tarieven voor het complete overzicht.

Humanwave jouw HR-adviseur

We delen onze HR-kennis 

Naast het automatiseren van je HR-processen is het belangrijk om te begrijpen hoe je bepaalde berekeningen maakt en omgaat met de regels bij het opstellen van bijv. een arbeidsovereenkomst. Maar ook: Hoe ga je bijvoorbeeld om met vakantiegeld? En is er een verzuimbeleid? Over alle belangrijke personeelszaken heeft Humanwave kennis en deze delen we graag met je zodat je ook daadwerkelijk een gedegen personeelsadministratie kan uitvoeren. Met kloppende verloningen en loonstroken. Zo zijn jouw HR-zaken goed geregeld. 

onze kennis voor jou

Bekijk hier de populairste HR-adviseur pagina’s

Ontslag

Voorkom torenhoge kosten wanneer je besluit om afscheid te nemen van een medewerker. Bereken de ontslagvergoeding met onze ontslagtool.

Gebruik onze ontslagtool

Salaris

Het juist en tijdig uitkeren van de salarissen is een belangrijke activiteit binnen het bedrijf. Fouten liggen al snel op de loer.

Wij vertellen je meer over salaris

Verzuim

De kosten voor verzuim lopen al snel hoog op als het verzuim-beleid niet geregeld is. Onze verzuimexpert geeft advies over de aanpak van verzuim.

Krijg hier meer grip op verzuim

juridische kennis

Wettelijke verplichtingen

Humanwave is ook jouw raadgever bij juridische HR-vragen. Naast het weten hoe je berekeningen moet maken, is het ook van belang om de Nederlandse wet te volgen bij het hebben van personeel. Hoe vertaal je de Arbowet in je personeelsbeleid? En volg je de wet verbetering poortwachter bij verzuim?

Vragen over de software van Humanwave kun je 24/7 bij ons stellen via onze klantenservice. Maar je kunt ook bij Humanwave terecht voor HR-advies juridisch of salaris technisch. Bekijk hier de tarieven voor het stellen van vragen aan onze juridisch HR-adviseur.

wettelijke verpplichtingen

Bekijk hier de populairste  juridische pagina’s 

Arbowet

De Arbowet regelt de veiligheid en gezondheid van medewerkers binnen het bedrijf waar zij werkzaam zijn. Werkgevers zijn wettelijk verplicht zich hier aan te houden.

Lees meer over arbowetgeving

Wet verbetering poortwachter

Zorg dat een werknemer niet langer uitvalt dan nodig is en volg het stappenplan.

Werkkosten-

regeling

 

De werkkostenregeling verandert ieder jaar. Blijf ook in 2023 op de hoogte van de laatste regelgeving.

Lees meer over de werkkostenregeling

professionalisering

Humanwave jouw HR-business partner 

PROFESSIONALISERING IN HR DOOR HUMANWAVE

Door in je onderneming gebruik te maken van de HR-software van Humanwave veranderen de HR-processen waardoor je in je onderneming een grote professionaliseringsslag maakt. Dit merk je direct in efficiency en je medewerker tevredenheid. Voorbeelden van HR-processen die geautomatiseerd verlopen:

 • Verlofregistratie via de medewerker app, met direct een melding naar de leidinggevende
 • Declaraties invullen via de medewerker app, met direct een melding naar de leidinggevende voor akkoord en daarna een koppeling naar de salaris administratie
 • De salaris expert zet de concept loonstroken klaar, die de salaris administrateur vervolgens goed kan keuren of kan afwijzen met feedback
 • Betaalbestanden worden automatisch gegenereerd en kun je vervolgens uploaden naar je bank

WAT KOST EEN HR-BUSINESS PARTNER?

Je kunt ervoor kiezen om een HR-business partner in dienst te nemen. Dit is voor kleinere organisaties vaak een grote stap. Het gemiddelde salaris van een HR-business partner ligt tussen de 4.000 en 5.800 euro bruto per maand. Door gebruik te maken van onze HR-adviseurs bespaar je deze kosten. Daarnaast beschikt deze nieuwe medewerker mogelijk onvoldoende over uitvoerende kennis. Bij Humanwave weet je dat de kennis altijd up-to-date is voor al je HR-vragen.

Bekijk de tarieven voor het stellen van vragen aan onze HR-adviseurs.

HUMANWAVE JOUW BUSINESS PARTNER?

Het aansluiten van Humanwave software en gebruik maken van onze diensten en producten heeft de volgende voordelen:

 • Direct efficiënter werken met zo min mogelijk risico’s
 • Inzicht en in controle over HR
 • Betrouwbare en gebruiksvriendelijke HR-systemen
 • +15 jaar ervaring
 • Persoonlijk klantcontact
 • Betalen per gebruiker
 • Al meer dan 1000 tevreden klanten gingen je voor met duizenden gebruikers
 • Jouw HR-business partner en HR-adviseur

Lees meer over Humanwave.

Dit is slechts een klein deel van de voorbeelden, kun je nagaan wat een tijdsbesparing dit zal gaan opleveren!
Schakel nu over naar meer grip en zorg ervoor dat je weer in control bent zodat kostbare fouten voorkomen worden en je als ondernemer meer rust ervaart.

werkwijze

Hoe maak je de overstap naar de HR-business partner Humanwave

Het overstappen naar de software van Humanwave is simpel en snel uitgevoerd mede dankzij onze goede klantenservice, developers en

Stap 1: Behoefte in kaart brengen

Breng je behoefte van jouw onderneming in beeld. Wil je volledig ontzorgd worden in zowel HR-systemen als in salaris administratie? Dan past onze dienst ‘salaris administratie uitbesteden’ het beste. Daarnaast zijn er ook  opties als je minder ondersteuning wenst, zoals het aansluiten van de HR-software en de salaris administratie software, maar dat je uitvoerend alles nog in eigen beheer hebt.

Stap 2: Contact

Plan een persoonlijke demo of gesprek in om samen met je betrokken medewerkers te bekijken of de software past bij jullie onderneming. Onze accountmanagers zitten klaar om alle vragen te beantwoorden en een passend voorstel te maken.

Stap 3:Implementeren software

Na het overeenkomen van de diensten en producten gaan we starten met het implementeren van de software. De HR-software is zo eenvoudig dat je direct zelf kan starten. Maar er is ook altijd de mogelijkheid om dit begeleid te doen. De salaris administratie software wordt altijd begeleid opgestart omdat hiervoor altijd migratie nodig is.

Stap 4: Profiteren van de efficiency van de software

Tuurlijk zal het even wennen zijn, dat is met alle veranderingen zo, maar al snel zal het gemak en de efficiency overwinnen. Met tevreden medewerkers, duidelijkheid, rust en overzicht als resultaat.

neem vrijblijvend contact met ons op

Contact

We staan graag voor je klaar. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken.

085 401 51 50

Bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.30 uur.

info@humanwave.nl

We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

w

Chat via groene knop

Bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.30 uur.

Neem vrijblijvend contact op

Contactformulier

"*" geeft vereiste velden aan

Waarom vragen wij deze gegevens? Humanwave gebruikt jouw persoonlijke gegevens uitsluitend voor onderzoek, marketing- en sales doeleinden. Hieronder verstaan wij persoonlijk contact opnemen via telefoon, e-mail en/of directe mailings. Lees meer in onze privacy statement.