Vanaf deze zomer slaan HR-dienstverlener Novicum uit Nieuwegein en HR-software leverancier Humanwave uit Delft de handen ineen. “Door de expertises van Humanwave en Novicum te bundelen bieden we mkb-bedrijven de gelegenheid hun HR optimaal te organiseren”, zeggen Ed van den Heuvel en Luc Ankoné, management consultants bij Novicum.

Last van je schouders

“De HR-administratie is tegenwoordig niet meer iets dat je ‘er even bij kan doen’, legt Van den Heuvel uit. “Om als mkb-bedrijf professioneel voor de dag te komen moet je de HR op orde hebben. Je kan het niet meer als alleen een kostenpost zien, maar je moet het een onderdeel van je core business maken.” Joan Bassa, directeur Humanwave beaamt dit: “We zien regelmatig dat als een mkb-bedrijf besluit om de HR te optimaliseren, er echt een grote last van hun schouders valt.”

Optimale HR-administratie

Novicum biedt diensten op het gebied van talentontwikkeling, loopbaanbegeleiding en recruitment. “Het is waardevol dat we onze klanten voor de administratieve kant van HR-vraagstukken nu kunnen verwijzen naar Humanwave”, legt Van den Heuvel uit. Ook Humanwave kijkt uit naar de samenwerking: “De deskundige begeleiding door Novicum sluit perfect aan bij ons online HR-systeem en onze expertise op het gebied van wet- en regelgeving. Het investeren in de HR-processen en je eigen medewerkers is de enige juiste stap vooruit voor elke onderneming.”

Verbindende filosofie: de mens voorop

Toen Humanwave en Novicum met elkaar in gesprek raakten, merkten ze al snel dat ze, naast hun specialisatie in HR voor het mkb, nog iets gemeenschappelijk hadden. “We werken beiden vanuit een persoonlijk aanpak waarin we de klant echt willen leren kennen”, vertelt Ankoné. “Uit eigen ervaring weten we dat je op deze manier een klant pas echt verder kunt helpen en dat deze aanpak het fijnste werkt voor alle betrokkenen.” Bassa herkent zich hierin: “Door de mens centraal te zetten kun je nog beter aansluiten bij de behoeften en wensen van de klant en kun je een onderneming pas echt helpen om te groeien.” 

Meer informatie?

Wil je meer weten over de diensten van Novicum en Humanwave en wat zij jou als klant samen kunnen bieden? Neem dan contact op met Ed van den Heuvel en Luc Ankoné via 030 60 51 005 of info@novicum.nl.

Over Novicum

Novicum bestaat al 30 jaar. Zij zijn specialist op het vlak van recruitment, detachering, assessments, outplacement, coaching en trainingen en richten zich hiermee op de drie belangrijke HR-momenten, bestaande uit instroom (je groeit), doorstroom (ontwikkeling van medewerkers) en uitstroom (als je moet krimpen). 

www.novicum.nl / info@novicum.nl / 030 60 51 005

Over Humanwave

Humanwave begon in 2014 als startup, maar is door de jaren heen uitgegroeid tot het (t)huis voor alle HR- & salariszaken voor het mkb. Je kunt hier terecht voor zowel HR-processen, als de salarisadministratie én voor gedegen advies op het gebied van HR en salaris. 

www.humanwave.nl | info@humanwave.nl | 085 401 5150

Humanwave is altijd op zoek naar nieuwe partners. Heb je interesse en wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met Joan Bassa via joan@humanwave.nl of bel naar 085 401 51 50.