Plek voor kinderen B.V. is sinds eind vorig jaar onderdeel van AcadeMedia Deutschland GmbH uit Duitsland. Het moederbedrijf AcadeMedia is gevestigd in Zweden en is een van de grootste onderwijsinstellingen in Noord-Europa met meer dan 150.000 onderwijsaanbieders. Met Plek voor Kinderen hebben zij hun intrede gemaakt op de Nederlandse markt met een ambitieuze groeistrategie.

Groei en samenwerking

In Plek voor kinderen B.V. zal de organisatie diverse kinderopvangdiensten door heel Nederland aanbieden en continu uitbreiden waarbij elke organisatie werkt volgens haar eigen concepten en de lokale wettelijke vereisten. Met de ambitie die Plek voor Kinderen heeft, was het belangrijk voor hen om voor de automatisering van de (primaire) processen (kinderen, ouders en medewerkers) stabiele partnerships aan te gaan zodat het automatiseringsproces zonder haperingen uitgerold kan worden.

Partnership met Bitcare en Humanwave

“Waar onze kinderdagverblijven een grote zelfstandigheid en vrijheid van handelen genieten bij het ontwerpen en ontwikkelen van educatief werk, staat AcadeMedia garant voor overkoepelende taken. We zochten daarom een software partner die flexibel en eenvoudig in gebruik is voor onze individuele locaties maar ook op hoofdniveau goede rapportages zichtbaar kon maken voor de overkoepelende taken. We hebben die partner gevonden in de samenwerking met Bitcare en Humanwave,” vertelt Johan Bosters, Manager van Plek voor Kinderen. “Wij hechten groot belang aan hoge kwaliteitsnormen en we zien dat terugkomen in de softwarepakketten van deze twee zusterbedrijven. Bitcare en Humanwave sluiten goed op elkaar aan: Bitcare is gericht op de processen van het kind en Humanwave op de processen van de medewerker.  Beide software producten hebben dezelfde lay-out, zijn eenvoudig en intuïtief in gebruik en gegoten in een modern jasje. Daarbij vinden wij de persoonlijke aanpak en goede supportafdeling erg belangrijk.”

De mens centraal

“Wij zijn heel blij met de samenwerking met Plek voor Kinderen”, geeft Joan Bassa, directeur van Humanwave, aan. “Plek voor Kinderen” heeft een duidelijke groeiambitie, maar de focus blijft op de ontwikkeling van het individuele kind en de betrokkenheid van medewerkers. Dit sluit aan bij onze eigen filosofie waarbij onze software niet alleen moet ontzorgen maar de samenwerking tussen kinderen, ouders en medewerkers moet verbeteren. Management en administratie krijgen daarbij meer grip en inzicht omdat ze realtime kunnen zien wat er gebeurt in alle processen. “

Over Plek voor Kinderen

Ons doel is om een ​​rolmodel te zijn op het gebied van onderwijs, kwaliteit, innovatie en waardering. Onze diversiteit, de dagelijkse inzet van onze medewerkers en onze bedrijfsgrootte bieden ons unieke kansen om het onderwijs actief vorm te geven, terwijl we ook profiteren van de Scandinavische onderwijsconcepten.

www.plekvoorkinderen.nl | f.schittek@plekvoorkinderen.nl

Over Bitcare

Het kind moet centraal staan in de kinderopvang. Vanuit deze filosofie heeft Bitcare eenvoudige kinderopvang software ontwikkeld die het papierwerk uit handen neemt en je de juiste en actuele informatie biedt. Zo komt de aandacht bij het kind. Zoals het hoort.

www.bitcare.com | info@bitcare.com | 085 401 51 51

Over Humanwave

Humanwave is het (t)huis voor alle HR- & salariszaken voor het mkb. Je kunt bij ons terecht voor zowel HR-processen, als de salarisadministratie én voor alle vragen over HR en salaris.

www.humanwave.nl | info@humanwave.nl | 085 401 5150