Ik ben Roel de Beer. Ik werk nu 25 jaar op het vakgebied van salaris en HR. Vanaf het begin van Humanwave ben ik betrokken bij productontwikkeling en support.

In de loop van de tijd is het HR- en salarisvak flink in complexiteit toegenomen als gevolg van de mogelijkheden die automatisering biedt. De complexiteit wordt veroorzaakt doordat wetgeving zich vaak focust op een specifiek onderwerp en er niet wordt gekeken wat de gevolgen zijn als verschillende regelingen gestapeld worden.

Altijd je huiswerk maken
Een voorbeeld van zo een regeling is ouderschapsverlof. In 2012 had je betaald (door de werkgever) of onbetaald ouderschapsverlof. Nu zijn daar aanvullend geboorteverlof, betaald ouderschapsverlof (door UWV) bijgekomen. Ik merk dat bij iedere nieuwe aanvullende regeling,  klanten dit moeilijk vinden.

Het vak van salaris en HR verandert om de zoveel maanden met nieuwe regels. Het is een vak waarbij je constant je huiswerk moet blijven maken.

Mijn focus ligt erop dat wij onze programmatuur simpel en recht toe recht aan houden en in onze communicatie alles zo duidelijk mogelijk proberen uit te leggen, zodat een iedereen het ondanks de onderliggende complexiteit in regelgeving, begrijpt wat er moet gebeuren of wat er aan de hand is. 

Naast de salaris- en de HR administratie is het grens- of scheidsrechter spelen bij de wedstrijden van mijn zoon Melle ook een grote passie.

Ben je benieuwd wie er nog meer bij Humanwave werken? Klik hier voor een overzicht van het Humanwave Team.