Salaris  administratie  software

Ontdek zelf het gemak. Probeer de salaris administratie software voor slechts €10,50 per contract p/m. Met de salaris administratie software van Humanwave voer je je loonadministratie op een betrouwbare en gemakkelijke manier. Al je HR- en salarisgegevens in één softwareoplossing, toegankelijk voor je medewerkers via de app.

Humanwave 5 Salarisadministratie

veel gestelde vragen over

Salaris administratie software

u

WAT IS SALARIS ADMINISTRATIE?

Salaris administratie ook wel loonadministratie, is het proces van het uitbetalen van de medewerkers die in jouw organisatie in dienst zijn. Daarnaast is het, het administreren van je personeelskosten en het voldoen aan je betalingsverplichting richting de belastingdienst. Salaris administratie bevat de volgende onderdelen waarvoor het van belang is dat je totale salaris administratie betrouwbaar en met gemak vastgelegd wordt:

 • Het bepalen van het netto en bruto bedrag
 • Regels vanuit wetgeving verwerken
 • Algemene voorwaarden verwerken
 • De loonstroken uitbetalen
 • Het tijdig doen van loonaangifte
 • Mutaties doorvoeren
 • Loonheffingen verwerken
 • Het uitbetalen van vakantiegeld
 • Registratie van declaraties en uren

Met de salaris administratie software i.c.m. de HR-software van Humanwave, beschik je over de juiste software om aan deze zaken te voldoen. Salaris administratie wordt als een moeilijk onderdeel van je bedrijfsvoering gezien. Je hebt geschoolde salaris administrateurs nodig om bovenstaande verantwoordelijkheid juist uit te voeren. Vooral het op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wetgeving en de bijhorende verplichtingen is een grote verantwoordelijkheid. Mocht je hier fouten in maken, kun je hoge boetes riskeren.

WELKE ONDERDELEN BEVAT DE SALARIS ADMINISTRATIE SOFTWARE VAN HUMANWAVE?

De salarisadministratie software schaf je altijd in combinatie met de HR-software aan. Waardoor je beschikt over alle benodigde functionaliteiten die zorgen voor een betrouwbaar salaris en HR-administratie. Door de complete software te hebben, vergemakkelijk je de hele stroming die nodig is voor een betrouwbare HR-administratie. Een voorbeeld van zo een stroming zijn declaraties. De medewerker verwerkt deze in de app, de leidinggevende geeft akkoord, en de salarisadministratie verwerkt deze vervolgens op de loonstrook.

Onderstaand het overzicht van de belangrijkste functionaliteiten van de salaris administratie software:

 

 • Salarisberekeningen
 • Digitale loonstroken
 • Jaaropgaven werknemers
 • Loonaangiften
 • Koppeling administratie
 • Werkkostenregeling (WKR)
 • Loonkosten
 • Rapportages en dashboard
 • BetaalbestandenBekijk ook de functionaliteiten van de HR-software.

salaris-software voor het MKB

Complete en intuitieve salaris administratie software

WAT ZIJN DE MOGELIJKHEDEN VOOR SALARIS ADMINISTRATIE MET HUMANWAVE?

Je salarisadministatie is een onderdeel van je HR-administratie. Als totaal leverancier van HR-software kun je bij Humanwave kiezen uit de volgende opties:

HR-software
Software welke ondersteunt in het voeren van een gedegen HR-administratie. Door te ondersteunen in alle HR-processen.
Geen software voor de salaris administratie
HR-software incl. salaris administratie software
De software ondersteunt in het voeren van een gedegen HR-administratie. Door te ondersteunen in alle HR-processen inclusief salaris administratie. De salarisverwerking en uitbetaling voer je zelf uit.
Zelfstandig salaris verwerken
HR-software incl. salaris administratie software en het uitbesteden van de salaris administratie (Meest gekozen)
De software ondersteunt in het voeren van een gedegen HR-administratie. De software ondersteunt in je HR-processen en je salaris administratie. Zelf geef je de mutaties door en daarna zal de salarisexpert van Humanwave de mutaties verwerken en de loonstroken genereren.
Uitbetaling salaris door de salarisexpert van Humanwave

VOOR WIE IS SALARIS ADMINISTRATIE SOFTWARE GESCHIKT

Het beschikken over salaris administratie software is voor iedere onderneming vanaf 10 medewerkers in loondienst interessant, je betaald per actief contact per maand. Je beschikt over actuele content die je helpt bij het voeren van een gedegen HR- en salarisadministratie.

Wel geschikt voor:
 • Vanaf 7 tot 250 medewerkers
 • Het mkb
 • DGA verloningen en accountantskantoren
 • Niet geschikt voor
 • Bij behoefte aan maatwerk specifieker dan klantspecifieke landingspagina (vaak boven de 250 medewerkers.)
 • Sector: Bouw, Zorg, (ziekenhuizen) sector
 • Indien kennis ontbreekt over specifieke wetgeving m.b.t. salaris administratie. Kies dan voor de service salaris administratie uitbesteden.

  HOE KIES JE DE BESTE SALARISADMINISTRATIE SOFTWARE?

  Bij het kiezen van de beste salaris administratie is het belangrijk dat je de software gemakkelijk te integreren is, gebruiksvriendelijke interfaces heeft en voldoet aan jullie behoefte. Omdat Humanwave alle HR-processen heeft verwerkt in de software met o.a. koppelingen tussen salaris administratie, personeelsplanning, urenregistratie en declaraties, zijn we de HR-business partner om je salaris- en HR-administratie te professionaliseren.

  HOE IMPLEMENTEER JE SALARIS ADMINISTRATIE SOFTWARE?

  Ben je enthousiast, maar vraag je je af of de software gemakkelijk te integreren is? De software is doorgaans gemakkelijk zelf te integreren in enkele uren. Bij meer dan 30 gebruikers kan dit proces langer duren en is extra hulp gebruikelijk. Ook is het mogelijk om een klant specifieke landingspagina te laten maken.
  PROBEER GRATIS om alvast een kijkje te nemen in de software en e.e.a. te testen. Deze gegevens zullen bewaard blijven bij een lidmaatschap.

  Bekijk meer over overstappen en integraties.

  SALARIS ADMINISTRATIE SOFTWARE HELPDESK

  Voor al onze gebruikers heeft Humanwave een helpdesk voor het stellen van functionele vragen over de software. Zoals “hoe werkt het invoeren van een declaratie”. Vaak is er ook behoefte aan ondersteuning in expertise. Als HR-business partner ondersteunen we hier uiteraard in en daar zijn deze opties in mogelijk.

  Salaris administratie uitbesteden
  De salaris administratie wordt uitgevoerd door onze salaris experts. Zelf dien je enkel de mutaties bij te houden. Bekijk salaris administratie uitbesteden

  HR- en salaris advies van onze experts
  In abonnementsmodel betaal je voor het maximale aantal vragen per maand. Zo heb je ondanks dat je zelf de salaris administratie uitvoert een expert bij de hand. Bekijk de tarieven van HR- en salaris advies van onze experts.

   

  functies salaris administratie software

  Humanwave salaris administratie software ondersteunt bij

  Mutaties

  Alle aangeleverde mutaties zoals loonsverhogingen of goedgekeurde declaraties worden bijgehouden. Per loonstrook kun je de verschillen bekijken middels het vergelijkingsrapport dat de huidige periode vergelijkt met de vorige.

  Journaalposten

  Het bestand journaalposten wordt automatisch gegenereerd, welke vervolgens bij de financiële boekhouding kan worden geïmporteerd.

   Loonaangifte

   De software genereert het overzicht van de kosten voor de maandelijkse loonaangifte bij de belastingdienst.

   Salarisberekeningen

   De gegevens die je administreert in de software van Humanwave die invloed hebben op de loonstrook zoals type dienstverband, declaraties, thuiswerkvergoeding maakt de software concept loonstroken aan van de loonstroken. De concept loonstroken kun je aanpassen en vergelijken met de voorgaande maand en daarna uitbetalen.

   Loonstroken

   Je maakt de loonstroken eerst in concept aan. Na een goede controle en eventuele aanpassingen maak je de loonstroken pas definitief. De loonstroken worden automatisch verwerkt in het personeelsdossier van de medewerkers.

   Loonkostenverdeling

   Wanneer je gebruik maakt van de loonkostenverdeling in Humanwave kun je de loonkosten van de medewerkers verdeling over meerdere kostenplaatsen op de loonjournaalpost.

   Rapportages en dashboards

   Je wil inzicht in de grootste kostenpost, met de rapportages die worden weergegeven in overzichtelijke gebruiksvriendelijke interfaces, heb je inzicht in je salariskosten.

   Jaaropgaven medewerkers

   Je medewerkers hebben ieder jaar de jaaropgaven nodig voor hun eigen inkomstenbelasting in te kunnen dienen. De jaaropgave wordt automatisch gegenereerd en digitaal klaargezet voor je medewerker

   hoe je start

   Onze werkwijze

   Voor het starten met salaris administratie software dient de HR-software en salaris administratie software geïmplementeerd te worden. Hoe gaat dit proces in zijn werk? Voor het starten met het salaris administratie software is dit de werkwijze:

   Stap 1

   Gratis proefversie of demo

   Probeer de software 30 dagen gratis en ervaar direct het gebruiksgemak!
   Plan een demo om alle functionaliteiten te doorlopen en je vragen te stellen.
   Door je aan te melden, hebben we je gegevens en plannen we een afspraak.
   Bel ons om je interesse aan te geven en je vragen te stellen.

   Stap 2

   Implementeren software

   Na het overeenkomen van de afspraak, is het tijd voor de implementatie van de software. We kunnen deze implementatie voor jullie uitvoeren, of je doet dit zelf. Op de afgesproken datum voeren we dit voor jullie uit, zodat je vanaf die tijd kan genieten van het gemak van onze salaris administratie software en HR-software.

   Stap 3

   Helpdesk gebruikers

   Na het overeenkomen van de afspraak, is het tijd voor de implementatie van de software. We kunnen deze implementatie voor jullie uitvoeren, of je doet dit zelf. Op de afgesproken datum voeren we dit voor jullie uit, zodat je vanaf die tijd kan genieten van het gemak van onze salaris administratie software en HR-software.

   Stap 4

   Profiteren van maandelijkse ondersteuning

   Alle gebruikers kunnen profiteren van het gemak van onze software. En als er functionele vragen zijn staan we voor je klaar met onze 24/7 klantenservice.

   15 jaar ervaring

   Persoonlijk

   Goede klantenservice

   Kennispartner

   Wij werken volgens een ‘Fair Use Policy’. Dit betekent dat je alleen betaalt voor je werkelijke gebruik.
   Wel zo eerlijk vinden wij. Bekijk onze tarieven.

    

   onze software

   Humanwave voor jouw salaris administratie

   Salaris administratie uitbesteden

   Toch liever de salarissen uitbesteden? Geen punt ook daarvoor kan je terecht bij de experts van Humanwave..

   Inclusief HR-software

   Vanuit het Humanwave HR-systeem worden de mutaties automatisch aangeleverd. Efficiënt!

   Bekijk onze HR-software

   vaak bezochte informatie

   Humanwave jouw HR-adviseur

   Bekijk meer over
   Verlof

   Bekijk meer over
   Salaris

   Bekijk meer over de Belastingen

   service voor jou

   Humanwave, jouw juridisch ondersteuner

   HR gaat altijd over wetgeving. Wetgeving is aan verandering onderhevig. Humanwave verwerkt kennis van de Nederlandse wet in de software en is altijd up-to-date. Dus ook voor ingewikkelde vragen kan je bij ons terecht. Onze juridische ondersteuner helpt je graag. 

   wettelijke verplichtingen

   Onze juridisch adviseurs delen graag hun kennis met je

   Bekijk meer over
   Goed werkgeverschap

   Bekijk meer over de  Arbowet

   Bekijk meer over de AVG wet

   neem vrijblijvend contact met ons op

   Contact

   We staan graag voor je klaar. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken.

   085 401 51 50

   Bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur.

   info@humanwave.nl

   We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

   w

   Chat via groene knop

   Bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur.

   online demo 

   Plan een persoonlijke demonstratie

   Onze expert loopt samen het pakket en de mobile app met je door en beantwoordt al je vragen.