Salaris-

administratie uitbesteden

Ontdek zelf het gemak. Probeer het uitbesteden van je salarisadministatie vanaf slechts €18,- per medewerker p/m.
Heb je mensen in dienst? Dan zijn salarissen meestal je grootste kostenpost. 

Laat jouw salarisadministratie over aan de echte experts van Humanwave en maak het jezelf gemakkelijk.

Humanwave 5 Salarisadministratie uitbesteden

veel gestelde vragen over

Salarisadministratie uitbesteden

 

veel gestelde vragen over

Salaris
administratie
uitbesteden

 

WAT IS JE SALARIS ADMINISTRATIE UITBESTEDEN?

Het uitbesteden van je salaris administratie betekent dat je het gehele proces van het opmaken van loonstroken tot het verlonen uitbesteed. Het voordeel is dat je zelf niet over de actuele kennis hoeft te beschikken. In Nederland komt het vaak voor dat het uitbesteden van salarisadministratie via een extern bureau gedaan wordt. Door de salarisadministratie uit te besteden hoef je ook geen eigen personeel in te zetten die de salarisadministratie ‘er bij doet’ en niet volledig op de hoogte is van de laatste wet- en regelgeving. Het uitbesteden van de salarisadministratie aan Humanwave, betekent ook dat je direct de nodige software hebt. Je kijkt nog wel mee in het proces, zodat je beleidsmatig wel betrokken bent, maar uitvoerend heb je je handen vrij.

u

WAAROM SALARISADMINISTRATIE UITBESTEDEN?

Salaris administratie is een nauwkeurig proces waar aan veel verschillende wet en regelgeving voldaan dient te worden door een betrouwbare partij. Het automatiseren van je loonadministratie maakt dit ingewikkelde proces eenvoudig en toegankelijk. Ook beperk je risico’s zoals foutieve uitbetalingen. Waarom uitbesteden aan ons de beste keuze is? We leggen het het je uit:

 • Het is onze core business
 • Wij zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van wet- en regelgeving
 • Totaaloplossing
 • Grip op salaris administratie kosten

 

Salarissen verwerken is onze core business

Voor Humanwave is salaris administratie voeren en het uitbesteden onze core business. Als software leverancier voor de automatisering van HR, weten we exact wat er nodig is om goede verloning uit te kunnen voeren. De HR-software en salaris administratie software zijn altijd up-to-date en de daadwerkelijke verloning wordt door ervaren salaris experts uitgevoerd.

Wij zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van wet en regelgeving

Weet de huidige salarisadministrateur dat je voor betaald overwerk vakantiegeld moet uitbetalen? Wanneer en welke hoge of lage AWf-premie toegepast moet worden bij WW-uitkeringen? Hoe je de Werkkostenregeling (WKR) maximaliseert qua onbelaste vergoedingen? De laatste wijzigingen per CAO? Onze salarisexperts leveren per verloning aandachtspunten door, waardoor je niets vergeet.

We bieden een totaaloplossing

Door gebruik te maken van de integrale HR-software en Salaris software van Humanwave, verwerk je al je HR-administratie in één softwareoplossing. Gebruiksvriendelijke software met één inlogomgeving. De salaris administratie software werkt samen met de HR-software zodat je direct de urenstaten, declaraties en andere mutaties door kunt voeren in je salaris administratie.

Je krijgt grip op salaris administratie kosten

Omdat je bij Humanwave betaalt per actief contract per maand, kom je niet voor financiële verrassingen te staan. Ook al zijn de experts langer bezig om mutaties te verwerken.

salarisverwerking voor het MKB

Jouw grootste kostenpost in veilige handen bij Humanwave

WAT KOST SALARIS ADMINISTRATIE UITBESTEDEN?

De kosten van het uitbesteden van de complete salaris administratie zijn vanaf € 18 per medewerker per maand. Hierbij zijn de kosten van onze HR-software en de salaris administratie software inbegrepen.

De factuur wordt iedere maand gebaseerd op basis van het aantal actieve medewerkers in de maand ervoor. Wel zo eerlijk vinden wij. Zo weet je iedere maand waar je aan toe bent. Er worden geen extra kosten in rekening gebracht bij bijvoorbeeld de uitbetaling van het vakantiegeld.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN SALARIS ADMINISTRATIE UITBESTEDEN?

Een groot voordeel van het werken met salarisadministratie software van Humanwave is het gemak waarmee je al jouw HR-administratie in dezelfde software kan verwerken. Als je deze software hebt, is het uitbesteden nog maar een kleine, maar wel logische stap. Bekijk waarom het uitbesteden van je salarisadministratie via Humanwave een goed idee is:

 1. Tijdwinst
 2. Volledige HR-automatisering op één plaats
 3. Veilige verloning
 4. Uitbesteden maar nog wel inzicht
 5. Integratie met bijna alle boekhoudpakketten
 6. 24/7 beschikbare helpdesk bij vragen
 7. Verwerking door ervaren salaris experts

salarisverwerking voor het MKB

De voordelen uitgelegd

Voordeel 1: Tijdwinst

De tijdwinst zit in de daadwerkelijke werkbesparing, maar bedenk je ook dat je zeker kan zijn dat er genoeg actuele kennis is. De salaris experts van Humanwave nemen een zorg uit handen, waardoor je minder druk op het bijscholen van je medewerkers of jezelf hebt.

De HR-administratie kost minder tijd omdat de salaris expert de volgende taken uit handen neemt:

Wat doe je zelf:
 • Bijhouden personeelsmutaties (zoals loonsverhogingen, in en uit dienst data verwerken)
 • Goedkeuren loonstroken (verwerken aandachtspunten salaris expert)
 • Andere normale HR-taken zoals declaraties goedkeuren
 • Journaalposten koppelen aan boekhouding
 • Betaalbestand uploaden naar de bank
 • Wat doen de Salaris experts van Humanwave:
 • Complete salaris administratie (verwerken mutaties)
 • Versturen loonstroken (concept en definitieve)
 • Loonbelasting regelen
 • Betaalbestand en journaalposten aanleveren voor de boekhouding
 • Voordeel 2: Volledige HR-automatisering op één plaats

  Je hoeft niet zelf nog additionele administratie aan te leveren zoals urenstaten en personeelsmutaties omdat deze al via de software automatisch doorkomen. Je hoeft deze mutaties slechts op één plaats bij te houden en zo kunnen de salaris experts van Humanwave van daaruit de loonadministratie verwerken. Uitbesteden betekent in dit geval dus echt uitbesteden, waar dit bij aparte software en een apart salariskantoor voor salarisadministratie niet mogelijk is.

  Voordeel 3: Veilige verloning

  Omdat de administratie niet overgeheveld hoeft te worden en alles binnen een beveiligde omgeving blijft, is de manier van salarisadministratie uitbesteden veilig.

  Voordeel 4: Uitbesteden, maar nog wel inzicht

  Je wilt wel blijven begrijpen waarom je grootste kostenpost bepaalde pieken of andere veranderingen heeft. Is het vakantiegeld uitbetaalt? Of is de bonusregeling uitbetaald? Met de salarisadministratie software van Humanwave heb je de mogelijkheid om altijd real-time mee te kijken. Daarnaast leveren wij je iedere maand een rapportage aan waarin alles rond de verloning wordt vergeleken met de afgelopen maand, zo blijf je volledig in control en sta je niet voor verrassingen

  Voordeel 5: 24/7 beschikbare helpdesk bij vragen

  Mocht je met spoed functionele vragen hebben dan staan onze Nederlandstalige support medewerkers voor je klaar. Dagelijks vanuit ons kantoor in Delft en 24/7 via onze helpfiles. Geen vraag is te gek. We helpen je graag. Tijdens het verloningsproces is het natuurlijk ook mogelijk en soms ook logischer om je vragen aan je persoonlijke salaris expert te stellen.

  Voordeel 6: Integratie met bijna alle boekhoudpakketten

  Omdat de meeste boekhoudprogramma’s ongeveer eenzelfde format hanteren voor het aanleveren van gegevens, past Humanwave met de meeste boekhoudpakketten. De meest gebruikte boekhoudprogramma’s zijn Exact Online en Twinfield en daar hebben we een koppeling voor.

  Voordeel 7: Verwerking door ervaren salaris experts

  De salaris experts van Humanwave zijn een verlengde van je eigen salarismedewerker. Ze beschikken over de kennis van de laatste wet- en regelgeving. Als er onderdelen missen in je salaris administratie, zullen ze je hiervan direct op de hoogte stellen en helpen bij het voldoen van de actuele wetten en regels. Je zult een vaste salaris expert krijgen die op de hoogte is van alle bijzonderheden geldend voor jullie branche.

  WELKE MOGELIJKHEDEN ZIJN ER VOOR SALARIS ADMINISTRATIE UITBESTEDEN?

  De salaris administratie uitbesteden via Humanwave ontzorgt bij:

  • Salarisberekeningen
  • Digitale loonstroken
  • Jaaropgaven werknemers
  • Werkkostenregeling (WKR)
  • Loonaangiftes
  • Loonkosten
  • Rapportages en dashboard
  • Betaalbestanden

  VOOR WIE IS HET UITBESTEDEN VAN SALARISSEN GESCHIKT?

  Het uitbesteden van je salarisadministratie is voor iedere onderneming vanaf 1 medewerker in loondienst interessant, je betaalt een tarief per actief contract per maand (inclusief de HR- en salarisadministratie software). Omdat je per loonstrook betaalt is het ook bij enkele gebruikers al interessant. Je neemt een hele zorg uit handen voor jezelf of je administratieve medewerkers.

  Wij kunnen ook jouw DGA salaris administratie voeren. 

   

  VOOR WIE IS HET UITBESTEDEN VAN SALARISSEN GESCHIKT?

  Wel geschikt voor:
 • Vanaf 1 tot 250 medewerkers
 • Het mkb
 • DGA verloningen en accountantskantoren
 • Niet geschikt voor:
 • Bij behoefte aan maatwerk specifieker dan klantspecifieke landingspagina (vaak boven de 250 medewerkers.)
 • Bouw, Zorg, (ziekenhuizen) sector
 • processen

  Salaris administratie uitbesteden ondersteunt bij

  Mutaties

  Alle aangeleverde mutaties zoals loonsverhogingen of goedgekeurde declaraties worden door de salaris experts voor je verwerkt.

  Loonaangifte

  De maandelijkse loonaangifte bij de belastingdienst wordt voor je gedaan.

   Loonstroken

   Na het opstellen van de loonstroken, staan alle concept- loonstroken voor je klaar. Na het goedkeuren of afwijzen als er nog aanpassingen nodig zijn, worden de definitieve loonstroken voor je opgemaakt.

   Journaalposten

   Wij zetten de loonjournaalposten voor je door naar de financiële boekhouding of leveren je een bestand aan waarmee je deze kunt importeren.

   Betalingen

   Het betaalbestand wordt voor je gemaakt, zodat je deze alleen nog hoeft te uploaden naar je bank.

   Loonkostenverdeling

   Wanneer je gebruik maakt van de loonkostenverdeling in Humanwave kun je de loonkosten van de medewerkers verdeling over meerdere kostenplaatsen op de loonjournaalpost.

   Salarisberekeningen

   Onze salaris expert weten exact hoe de salarissen berekend moeten worden met kennis over de laatste wetgeving en voeren dit voor je uit.

   WKR

    Humanwave berekent de beschikbare vrije ruimte en verwerkt alle WKR gerelateerde kosten die in de salaris administratie worden vastgelegd. Rapportages zijn 24/7 uit te draaien.

   hoe je over stapt

   Onze werkwijze

   Nadat de HR-software en de salarisadministratie software geïmplementeerd is, is het uitbesteden van de salaris administratie nog maar een kleine stap. Voor het starten met het uitbesteden van de salaris administratie is dit de werkwijze:

   Stap 1

   Aanmelden voor de dienst

   Laat ons weten, dat je geïnteresseerd bent in deze dienst dit kan telefonisch of via de mail.

   Stap 2

   Aanpassen abonnement

   We passen je abonnementsvorm aan naar het full service contract. Deze hoef je alleen nog te tekenen.

   Stap 3

   Koppelen salarisexpert

   Als klant krijg je een vaste salaris expert die de salarisadministratie voor jullie zal gaan doen. Er zal voor de start een kennismaking zijn tussen de medewerker die de loonstroken goed zal keuren en de salaris expert.

   Stap 4

   Maandelijks profiteren van de ondersteuning

   Iedereen is klaar voor de uitvoering, het genieten van het ontzorgen kan beginnen!

   al meer dan 1000 tevreden klanten gingen je voor met 3000 gebruikers

   Humanwave is

   al 15 jaar jouw HR-adviseur

   persoonlijk betrokken

   betrouwbaar en gebruiksvriendelijk

   altijd up to date

   onze software

   Humanwave voor jouw salarisadministratie

   Inclusief
   HR-software

   Vanuit het Humanwave HR-systeem worden de mutaties automatisch aangeleverd. Efficient!

   Bekijk onze 
   HR-software

   Salaris administratie software

   Starten met de salarisadminsitratie software? Ervaar het gemak van al je HR-administratie op één plek. 

   Bekijk hier alle informatie over Salaris administratie software

   service voor jou

   Humanwave, jouw juridisch ondersteuner

   HR gaat altijd over wetgeving. Wetgeving is aan verandering onderhevig. Humanwave verwerkt kennis van de Nederlandse wet in de software en is altijd up-to-date. Dus ook voor ingewikkelde vragen kan je bij ons terecht. Onze juridische ondersteuner helpt je graag. 

   Of lees informatie over HR-wetgeving

   wettelijke verplichtingen

   Onze juridisch adviseurs delen graag hun kennis met je

   Bekijk meer over
   Goed werkgeverschap

   Bekijk meer over de  Arbowet

   Bekijk meer over de AVG wet

   neem vrijblijvend contact met ons op

   Onze enthousiaste experts zitten voor jou klaar

   We staan graag voor je klaar. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken.

   085 401 51 50

   Bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur.

   info@humanwave.nl

   We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

   w

   Chat via groene knop

   Bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur.