Kennismaken met Antropologica

Het belang van betrokken medewerkers
8 april 2022

Betrokken medewerkers, iedereen is ernaar op zoek. Ze blijven bij je, zorgen voor een goede werksfeer en zeggen niet van de een op de andere dag hun baan op. Daarnaast zorgen betrokken medewerkers voor een prettige samenwerking en ook dat klanten zich meer (t)huis voelen bij jouw organisatie. Maar hoe zorg je nu voor medewerkers betrokken zijn en lekker in hun vel zitten bij jouw organisatie?

Humanwave slaat de handen in één met Antropologica, specialist in de mens achter de medewerker.

Wie is Antropologica?

Het breinkind van Tymo Bos en Rik Kleinsmit, Antropologica verbindt antropologen en bedrijfsleven en brengt wetenschap en praktijk bij elkaar. Dit doen ze door met een scherpe blik naar de organisatie, de cultuur en omgeving te kijken. Hiermee hebben ze als doel een verschil maken voor mensen, en hen te laten zien dat een ieder met een prettige teamcultuur en een ideale rolverdeling zijn werk geluk kan ervaren. 

Waarom zijn betrokken medewerker juist nu zo belangrijk?

Er is een ongekend aanbod aan openstaande vacatures op de arbeidsmarkt: de nummer 1 HR uitdaging van dit moment. Het was dus nog nooit zo makkelijk voor de medewerker om eens elders te gaan kijken of werken waar ze denken groener gras te vinden.

Juist des te belangrijker voor jou om jouw medewerkers betrokken te houden bij jullie organisatie. Want naast dat je niet constant vacatures hoeft te vullen, omdat er weer iemand vertrokken is, trekken betrokken medewerkers ook nieuwe mensen aan. 

In een serie van een drietal blogs neemt Antropologica je mee in de cultuur op de werkvloer: waar ontstaat deze, hoe wordt deze verstrekt tussen medewerkers, en hoe feedback medewerkers en jouzelf helpt te groeien. 

Benieuwd naar de blogs van Antropologica? Je leest ze hier: