Anouk Afonso van maatwerk HRM ondersteunt mkb bedrijven bij het behalen van hun strategische doelen. Dit doet zij door hen te adviseren en begeleiden bij het optimaal inzetten van hun HR. “Je merkt dat als bedrijven nieuwe doelen stellen, zoals het aanboren van een nieuwe markt, de vertaalslag naar de medewerkers achterblijft. Terwijl je dit juist zo belangrijk is bij het behalen van de doelen en duidelijkheid geeft aan de medewerkers”, legt Anouk uit. Vanuit deze bedrijfsvisie is maatwerk HRM een waardevolle partnerschap aangegaan met Humanwave. 

Het snijvlak van HR en bedrijfskunde

Anouk heeft van huis uit een bedrijfskundige achtergrond. “Na mijn studie ben ik bij zowel profit als non-profit bedrijven aan de slag gegaan. Hier ben ik altijd bezig geweest met de verbetering van de bedrijfsprocessen. Doordat verbetering altijd gepaard gaat met verandering werd mijn interesse gewekt voor de psychologische HR-kant van strategische veranderprocessen.” Pas toen ze voor werk in het buitenland woonde, samen met haar man, viel het kwartje rondom de rode draad in haar carrière: “Vanaf toen ben ik me gaan verdiepen op het snijvlak van HR en bedrijfskunde”.

Bedrijfsvisie maatwerk HRM

Bij het inslaan van haar nieuwe pad heeft Anouk de opleiding beïnvloeding psychologie en diverse cursussen gevolgd. “Ook ben ik ontzettend veel wetenschappelijk artikelen gaan lezen”. Op basis hiervan heeft ze haar eigen methodiek ontwikkelt, genaamd 3D-GOAL®. Hiermee helpt ze bedrijven om organisatiedoelen te vertalen naar teams en naar individueel niveau. Hiermee probeert ze binnen het bedrijf duidelijk te krijgen wat iedereen van elkaar verwacht, om zo gezamenlijk het grote doel te behalen. 

HR back office

Naast strategisch advies beheert maatwerk HRM ook de HR voor mkb-bedrijven. “Bij veel organisaties tot 100 medewerkers is er vaak nog geen ruimte voor een HR-medewerker in dienst. Vanuit maatwerk HRM kunnen wij dan de HR-backoffice beheren. Dit doen wij vanuit Humanwave. Deze software leent zich hier namelijk uitstekend voor”. Voordat Anouk de keuze maakte voor Humanwave heeft ze ontzettend veel andere softwarepakketten uitgeprobeerd. “Omdat we de software niet alleen voor onszelf gebruiken maar ook voor onze klanten hanteren we een hoge standaard in kwaliteit, professionaliteit en functionaliteiten waar een pakket aan moet voldoen”. 

“Mijn klanten zijn allemaal heel enthousiast over Humanwave. De implementatie gaat snel en het is een heel duidelijk systeem, waardoor er weinig uitleg nodig is. Alles spreekt eigenlijk voor zich.”

Digitalisering

“Klanten kloppen meestal niet bij ons aan met een directe hulpvraag rondom het digitaliseren van hun HR. Vaak zoeken ze hulp rondom een ander HR thema, zoals beoordelingen, functieprofielen, het ondertekenen van contracten of omdat ze de dossiers niet op orde hebben”, vertelt Anouk. Vanuit mijn ervaring weet ik echter dat dit soort zaken heel goed digitaal beheert kunnen worden en dat dit direct veel efficiencyvoordeel met zich meebrengt”, legt Anouk uit. 

“Bedrijven vinden het vervolgens ontzettend fijn dat ik het traject van papier naar digitaal voor hen uit handen kan nemen. Omdat vaak de juist kennis rondom HR, maar ook qua software mogelijkheden, ontbreekt binnen het bedrijf bekijk ik samen met hen welk pakket het beste zou passen. Voor 95% van de mkb bedrijven tot 150 a 200 medewerkers, met een niet complexe infrastructuur, is dit Humanwave. Daar steek ik mijn handen voor in het vuur!”

Het mes snijdt aan twee kanten

De samenwerking tussen maatwerk HRM en Humanwave is een gouden match. “Mijn klanten zijn allemaal heel enthousiast over Humanwave. De implementatie gaat snel en het is een heel duidelijk systeem, waardoor er weinig uitleg nodig is. Alles spreekt eigenlijk voor zich. Ook de medewerkersapp is heel handig voor de praktische zaken. Hiermee heeft het personeel direct toegang tot hun loonstrook en ook ziekmeldingen of verlofaanvragen kunnen ze via de app regelen”, vertelt Anouk. 

Bij Humanwave zijn we ontzettend blij met maatwerk HRM als partner. “Anouk heeft echt een vernieuwend bedrijfsconcept ontwikkelt in het begeleiden en ondersteunen van mkb bedrijven op HR gebied. Wij merken vanuit Humanwave dat veel bedrijven hun HR nog onvoldoende hebben gedigitaliseerd. Vaak staan ze hier wel voor open, maar ontbreekt de kennis om de stap te nemen. De begeleiding door Anouk is daarom echt een waardevolle dienst voor elk mkb bedrijf”, vertelt Joan Bassa, directeur van Humanwave B.V. 

Verdere stappen voor maatwerk HRM

Het vernieuwende bedrijfsconcept van maatwerk HRM gaat de komende jaren nog verder groeien. “Aan het einde van dit jaar wil ik maatwerk HRM uitgerold hebben in minstens drie andere regio’s. Deze uitbreiding staat in de startblokken en de papieren liggen klaar. Uiteindelijk wil ik zelfs uitbreiden naar een landelijke dekking”, vertelt Anouk over haar plannen. 

In deze periode van groei is het belangrijk voor Anouk om zich te kunnen focussen op haar bedrijf. “Wij hebben geen salarisadministrateur in dienst, dus de mogelijkheid om onze HR te integreren met de salariszaken bij Humanwave is een mooie oplossing voor maatwerk HRM. Ik zeg namelijk altijd: “doe waar je goed in bent, en besteed de rest uit”.

 

Wij wensen Anouk en haar collega’s bij maatwerk HRM veel succes met het bedrijf en de uitbreiding naar andere regio’s. We hebben er alle vertrouwen in dat dit een groot succes gaat worden! Dank voor de keuze voor Humanwave en we kijken uit naar onze verdere partnership!