Versoepeling administratieve lasten

Versoepeling rondom loonheffing en identificatie
25 mei 2020

Loonheffing

Voor de loonheffingen gelden bepaalde wettelijke administratieve verplichtingen. Het zal voor nu echter niet altijd mogelijk zijn om op tijd aan deze verplichtingen te voldoen, vanwege de huidige coronamaatregelen. Als de werkgever of de werknemer aangeeft de tekortkoming in de administratieve verplichting te herstellen zodra dit wel kan, mag de Belastingdienst in dergelijke situaties een soepel standpunt innemen. Dit is goedgekeurd in het beleidsbesluit.

Identificatieplicht

Ook voor de administratieve verplichting tot identificatieplicht van werknemers is een specifieke goedkeuring opgenomen in het beleidsbesluit. Normaliter dienen werkgevers de identiteit van hun werknemers vast te stellen aan de hand van het originele identiteitsbewijs. Wordt hier niet (tijdig) aan voldaan, dan kan dit resulteren in de toepassing van het zogenoemde anoniementarief (52%).

Door de goedkeuring zal de toepassing van het anoniementarief in deze bijzondere omstandigheden achterwege zal blijven. De werkgever is wel verplicht om de identiteit van de werknemer alsnog vast te stellen zodra hij daar in redelijkheid toe in staat is. Let op: De verplichting om een kopie (al dan niet digitaal) van het identiteitsbewijs tijdig op te nemen in de loonadministratie blijft van kracht.

Ontdek de producten en diensten van Humanwave

Humanwave levert expertise op het gebied van HR en Salaris. Onze krachtige software en gespecialiseerde diensten versimpelen en digitaliseren de HR- en salarisprocessen. Deze oplossingen leveren gemak, inzicht en grip voor elk mkb-bedrijf. Ben je op zoek naar een oplossing voor HR en/of Salaris? Humanwave maakt deze processen eenvoudig en simpel.

Blijf op de hoogte

Benieuwd naar onze verhalen, handige tips, events en meer? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief, zodat we je onze nieuwste blogs kunnen sturen. Maximaal één keer per maand, beloofd.