Sinterklaas is alweer in het land. Maar wat doe jij dit jaar aan Sinterklaas binnen jouw organisatie? Wellicht komt de Sint digitaal langs, trakteert de Sint iedereen op iets lekkers of wordt er zelfs een zak vol cadeautjes gevonden. Heb je hier al over nagedacht? Humanwave wilt in elk geval voorkomen dat je fiscaal een kat in de zak koopt met alle goede bedoelingen rondom de viering van Sinterklaas.

Wat regel jij rondom Sinterklaas?

1. Ik regel niets
Dan ben je snel klaar en heb je geen fiscale zorgen. Wij hopen overigens wél dat Sinterklaas het je zal vergeven 😉

2. Ik koop snoep en pepernoten voor de medewerkers
Iets lekkers geven aan de medewerkers wordt áltijd gewaardeerd en het mooie is dat voor deze versnaperingen de nihilwaardering geldt. In gewoon Nederlands: het mág van de Belastingdienst, want lekkernijen zijn immers geen loon en gaan niet ten laste van de vrije ruimte. Leuk meegenomen toch?

3. Ik regel een cadeau voor de medewerkers
Het maakt niet uit of je een duur of goedkoper cadeau namens Sinterklaas aan je medewerkers geeft. De Belastingdienst redeneert namelijk heel simpel en stelt dat de waarde van het cadeau een vorm van loon is en dan heb je twee mogelijkheden:

  • Optie 1: Je telt het bedrag van het cadeau bruto bij het loon van de medewerkers op en hierover draag je belasting af. Let er overigens wel even op dat je niet dubbel gaat geven. Trek de waarde van het gegeven cadeau dus weer als netto inhouding af.
  • Optie 2: Wijs het bedrag van het cadeau aan als eindheffingsloon ten laste van de vrije ruimte. Concreet: laat het cadeau in de vrije ruimte van de werkkostenregeling (WKR) vallen. Zorg er dan wél voor dat je zeker weet dat daar nog ruimte voor is. Je accountant of verantwoordelijke afdeling kan je daar ongetwijfeld antwoord op geven.

                                  Lees onder de afbeelding verder

4. Ik regel een cadeautje voor de medewerkers én hun kinderen
Wat leuk dat Sinterklaas bij jullie ook aan de kinderen denkt, onze complimenten! Ook in dit geval ziet de Belastingdienst zowel het cadeautje voor de medewerkers als voor hun kinderen als vorm van loon. Om dit juist te verwerken heb je dezelfde twee mogelijkheden als bij optie 3.

5. Ik organiseer een Sinterklaasfeest op kantoor voor de medewerkers (en hun kinderen)
We hadden er zo op gehoopt, maar gezien de laatste maatregelen vanuit het kabinet, zullen er weinig Sinterklaasfeestjes op kantoor plaatsvinden. Wij zeggen dan ook: “niet doen!” Jammer, maar beter. Volledig corona-proof Sinterklaas vieren? Lees snel verder bij punt 7!

6. Ik wil Sinterklaas vieren met medewerkers (en kinderen) op een externe locatie die anders is dan een eigen vestiging/locatie
Je kunt een viering op een externe locatie overwegen. Uiteraard wel binnen de maatregelen vanuit het RIVM. Wil je het helemaal anders vieren? Lees snel bij punt 7 hoe je Sint ook kunt vieren.

7. Ik ga Sinterklaas geheel coronaproof online vieren met medewerkers (en kinderen)
Deze tijd vraagt om meer creativiteit van ons allemaal. En omdat veel medewerkers vanuit huis werken ben je natuurlijk opzoek naar een manier om er coronaproof toch een heerlijk avondje of gezellige online bijeenkomst van te maken. Wist je dat er bedrijven zijn die zich hebben gespecialiseerd in online Sinterklaasvieringen? Je boekt dan een online Sinterklaasfeest afgestemd op jouw wensen. Misschien is dit een idee voor jullie organisatie?

  • Let wel op volgende: omdat het Sinterklaasfeest niet op kantoor plaatsvindt, moet je alle kosten óf moeten optellen bij het loon óf ten laste moeten laten vallen van de vrije ruimte. Zie punt 3.
  • En stuur je cadeaus op naar jouw medewerkers? Dan geldt ook hetzelfde als bij punt 3 staat geschreven.

Dit doen jouw collega ondernemers

Wanneer mkb-ondernemers Sinterklaas vieren, dan laten zij de cadeaus bijna altijd onder in de vrije ruimte van de werkkostenregeling vallen. Let op: je moet in deze kosten wél altijd de btw meerekenen. Heb je nog voldoende vrije ruimte? Lees dan nog even onze helpfile over dit onderwerp. Of download onze WKR white paper voor alle ins en outs.

Organiseert de personeelsvereniging de Sinterklaasviering?

Als de personeelsvereniging alles rondom Sinterklaas regelt, dan vallen de kosten niet in de vrije ruimte van de werkkostenregeling. De vereniging neemt de kosten immers voor haar rekening. Geef je als werkgever een bijdrage aan de personeelsvereniging, dan valt dit wel in de vrije ruimte van de werkkostenregeling.

We wensen je ondanks dat alles anders zal zijn dan voorgaande jaren toch een heel fijne Sinterklaasviering toe! Heb je nog vragen over de WKR of heb je andere fiscale vragen rondom de sinterklaasviering? Je kunt contact altijd opnemen via help@humanwave.nl of bel naar 085 401 51 50. We staan voor je klaar!