Onze white papers

Belastingplan 2023 HR en Salaris veranderingen

Elk jaar veranderen er weer veel zaken op het gebied van HR & Salaris. We snappen dat je niet 100% op de hoogte bent. Geen probleem hoor! Want wij helpen je hier graag bij. Traditiegetrouw hebben wij speciaal voor jou de HR & Salaris veranderingen van 2023 verzameld die je in je werk kunt tegenkomen.

De zes beginselen van Goed Werkgeverschap

De term goed werkgeverschap is vast geen onbekende voor je. In het Burgerlijk Wetboek is namelijk vastgelegd dat een werkgever zich als goed werkgever moet gedragen. Ben jij al bekend met de 6 beginselen van Goed Werkgeverschap? We hebben ze in deze white paper voor je op een rijtje gezet en verduidelijkt met praktijkvoorbeelden.
de werkkostenregeling

De werkkostenregeling (WKR)

Wat is precies de werkkostenregeling (WKR) en hoe kun je dit het beste toepassen binnen je organisatie? De WKR brengt voor ondernemers vaak vragen met zich mee. Na het doornemen van alle informatie weet je precies wat deze regeling inhoudt en hoe je hem correct toepast.

Vakantie uitbetalen doe je zo!

Jaarlijks wordt het vakantiegeld in mei of juni uitbetaald. Altijd spannend, want je wilt zeker weten dat dit foutloos gaat. Staat het bijzonder tarief juist, is het juiste bedrag aan vakantiegeld gereserveerd?

HR & Salarisveranderingen 2022

Elk jaar veranderen er weer een veel zaken op het gebied van HR & Salaris. We snappen dat je niet van alle veranderingen op de hoogte bent. Geen probleem hoor! Wij helpen je hier graag bij. Speciaal voor jou hebben wij alle HR & Salaris veranderingen van 2022 verzameld in deze white paper.

Functionaliteitenoverzicht

In dit overzicht zie je precies welke functionaliteiten Humanwave omvat. Kies je voor ons HR-systeem, dan weet je zeker dat al jouw HR-zaken digitaal op één plek zijn terug te vinden en je nooit meer iets over het hoofd ziet.

Vakantiegeld

In de praktijk komen wij zeer geregeld tegen dat een onjuist bedrag aan vakantiegeld wordt uitbetaald aan de medewerkers. Vaak gebeurt dit onbewust en zonder kwade bedoelingen. Ondernemers zijn vaak onvoldoende op de hoogte van de wetgeving rondom de vakantiebijslag. Feit blijft dat jij als werkgever dient te handelen naar de wetgeving. Ter voorkoming van fouten beantwoorden wij 12 vragen die bij jou op kunnen komen.

Goed werkgeverschap

Als HR-verantwoordelijke haal je veel voldoening uit de relatie met je mensen. Je weet namelijk maar al te goed dat succes samen wordt gerealiseerd. Door een goede werkgever te zijn (het uitoefenen van goed werkgeverschap) kun je met minder moeite het maximale uit je team halen. Alleen wanneer ben je een goede werkgever? Lees hierover meer in de whitepaper die wij daarover geschreven hebben.

De 45 beste HR & Salaris-tips en feiten

Ben jij verantwoordelijk voor de HR-administratie naast al je andere belangrijke werkzaamheden? Dan heb je vast en zeker wel eens het gevoel dat je achter de feiten aanloopt. Wij willen niets liever dan jou helpen om je in control te brengen én je minder werk te geven. In deze white paper helpen we je alvast snel en direct op weg door maar liefst 45 waardevolle en praktische HR-tips & feiten met je te delen waar je echt je voordeel uit kunt halen.

Alles wat je moet weten over oproepkrachten

Nuluurders of oproepkrachten worden vaak gebruikt als flexibele schil om pieken in de werkuren op te vangen of om zieke medewerkers te vervangen. Een flexibele schil in de vorm van oproepkrachten heeft allerlei voordelen. Maar er zijn ook een aantal aandachtspunten waar je als werkgever op moet letten. In deze white paper bespreken we deze aspecten en gaan we specifiek in op het nulurencontract.

De vijf beste HR-tips

Als je mensen in dienst hebt (op de loonlijst), dan komt daar meteen de nodige wet- en regelgeving bij om de hoek kijken. Dit is typisch iets waar de meeste organisaties het minste plezier uit halen. Het is echter wel van belang om je aan de regelgeving van de overheid te houden en alles goed te administreren. Want fouten kunnen je duur komen te staan. Zo simpel is het. Helaas... Met deze 5 tips helpen wij jou alvast een eind op weg.