WKR 2023

Humanwave 5 Uncategorized 5 WKR 2023

We zijn aangekomen in het laatste kwartaal van 2023. En zoals je weet kan je via de werkkosten regeling (WKR) een percentage van het totale fiscale loon, in de vorm van netto vergoedingen, goederen of ter beschikkingstellingen, verstrekken aan medewerkers.  We geven je als HR-expert uitleg over de werkkosten regeling. Nu is de vraag, hoever staat het met de uitgaven binnen de WKR?

Zijn jullie al door de vrije ruimte heen van 2023?
Vaak weet de financiële afdeling of er nog vrije ruimte over is. Ons advies is dit na te gaan en de vrije ruimte (indien mogelijk) zoveel mogelijk te benutten. Het is goedkoop geld weggeven zeggen wij altijd en je maakt de werknemers er blij mee.

Onze WKR White paper ontvang je nog deze maand
Wij zullen binnenkort onze WKR Whitepaper naar je versturen zodat je alle ins- en outs rustig kunt doornemen om vervolgens te besluiten wat te doen.
Zoals je wellicht al hebt gelezen, zal de WKR in 2024 versoberd worden. Dus extra verstandig om er dit jaar goed naar te kijken.

Advies nodig?
Wanneer je niet goed weet waar je verstandig aan doet dan adviseren wij je contact op te nemen met een van onze Salaris Experts. Zo kom je niet voor verrassingen te staan of vervelende naheffingen die je moet betalen. Ons advies verdient zich altijd terug. 

Humanwave jouw HR-adviseur

We delen onze HR-kennis 

Naast het automatiseren van je HR-processen is het belangrijk om te begrijpen hoe je bepaalde berekeningen maakt en omgaat met de regels bij het opstellen van bijv. een arbeidsovereenkomst. Maar ook: Hoe ga je bijvoorbeeld om met vakantiegeld? En is er en verzuimbeleid? Over alle belangrijke personeelszaken heeft Humanwave kennis en deze delen we graag met je zodat je ook daadwerkelijk een gedegen personeelsadministratie kan uitvoeren. Met kloppende verloningen en loonstroken. Zo zijn jouw HR-zaken goed geregeld. 

Stel je vraag via help@humanwave.nl of bel ons via 085 401 5150.